Fuerteventura 11-18 februari 2021

Fuerteventura 11-18 februari 2021

Studio Fitaal organiseert in februari 2021 opnieuw een heerlijke Yoga 8-daagse op het prachtige eiland Fuerteventura, ook wel “ het Hawaï ” van Europa genoemd. Inschrijven is nu al mogelijk want de eerste deelnemers hebben alweer geboekt! Fuerteventura ligt ongeveer 100 km. ten westen van Marokko. Hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en het hele jaar een warm en zonnig klimaat. Geen massatoerisme en overal vriendelijke prijzen. Dit prachtige vulkanische eiland zit boordevol goede energie, een perfecte plek om jezelf op te laden! 

We verblijven in het prachtige hooggelegen Villa Azul, met uitzicht op de oceaan en vulkanen. De villa ligt in Villaverde op 12 min. auto afstand van de mooiste stranden van Fuerteventura. Met alle bijbehorende faciliteiten zoals de fraaie tuin met zwembad, de buitenkeuken, de ruime en lichte yogazaal, de vele terrassen en comfortabele zit- en leeshoekjes waar je je even kan terugtrekken. Er is ook een massage/behandelruimte in de villa. De beste bakkerij van het eiland ~Mi Dulce Hogar~ ligt hier om de hoek en ook diverse restaurants liggen op loopafstand. Villa Azul heeft een uitstekende beoordeling op Tripadvisor. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar in verschillende prijsklassen. Prijs al vanaf € 695,=  p.p. -all inclusive- op basis van gedeelde tweepersoonskamer.

De yogalessen worden gegeven door Marian en zijn geschikt voor alle niveaus. De ochtendles is een energieke flowles, een goed begin van de dag met een diepere ademhaling die heilzaam is voor je zenuwstelsel. Je ontwikkelt soepelheid en flexibiliteit. De lessen op de avond zijn meer gericht op ontspanning, waarbij je helemaal tot rust komt, een perfecte manier om de dag af te sluiten. Vaste onderdelen zijn kalme adem- en ontspanningsoefeningen en meditatie.

Kati Adrion laat je graag de mooiste plekken van het eiland zien. Bijvoorbeeld bij zonsopgang een vulkaanwandeling naar de krater van de Caldéron Hondo. Gecombineerd met een bezoek aan de ambachtelijke markt in het vriendelijke dorpje Lajares. Of een excursie naar het beschermde en autoloze vogeleilandeiland Lobos, om al wandelend dit natuurgebied verkennen. Boek de exclusieve zeiltrip aan boord van de Bavaria 39. We zeilen naar Lanzarote of rondom Lobos Island, afhankelijk van hoe de wind waait. SUP- en snorkelmateriaal zijn aan boord. Het water in de lagunes is ongelooflijk blauw, misschien spot je hier zelfs een reuzenschildpad of een dolfijn! Mogelijkheden genoeg om actief bezig te zijn en te ontspannen. Er is voldoende tijd voor jezelf om bijvoorbeeld een boek te lezen bij het zwembad, te shoppen in Corralejo, een dagje strand of loop even binnen bij de bakkerij voor een heerlijke koffie met iets lekkers... Wil je zelfstandig op pad, dan kunnen we je adviseren bij het huren van een auto of een fiets. Tip: een fietstocht langs de westkust met zijn prachtige kliffen en zonsondergangen. Voor surflessen adviseren je graag je bij het vinden van een goede (wind/kite)surfschool. 

Genieten en ontspanning staan voorop! Het is jouw vakantie dus je bepaalt zelf wat je wel of niet doet. Vrijheid vinden we belangrijk. Iedereen is welkom: M/V, wel of geen yoga-ervaring. Aantal deelnemers: maximaal 8-10 afhankelijk van de indeling van de accommodatie. Voor een éénpersoonskamer geldt een toeslag, afhankelijk van de accommodatie. Dit retreat zit doorgaans gauw vol, dus wacht niet te lang met boeken.

India

Foto appartement india

 

Appartement India heeft een slaapkamer, een eigen badkamer met douche en bad, een woonkamer met een bank en een eettafel, een keuken en een tuinterras. De bedden kunnen worden opgemaakt als een tweepersoonsbed of als twee eenpersoonsbedden. Dit lichte appartement is perfect voor individuele reizigers, stellen en vrienden die samen reizen. Prijs op basis van een gedeelde tweepersoonskamer  € 895,= p.p.

Canaries

Foto kamer canaries

 

Dit ruime appartement beschikt over 2 aparte slaapkamers, een badkamer met bad en douche en een keuken, met een lounge en een terras bij het zwembad en de tuin. Geschikt voor vier gasten, bijvoorbeeld mensen die samen reizen. Prijs op basis van een gedeelde kamer  € 825,= p.p.

Casita

Foto kamer casita

 

Deze accommodatie aan het einde van de Buddha-tuin kijkt uit over het zwembad en de villa. Met een eigen zithoek en gedeelde badkamer in de villa. Een heerlijke plek om tot rust te komen. Prijs op basis van een gedeelde tweepersoonskamer  € 775,= p.p.

Sahara

Foto tent sahara

 

Een traditionele Sahara tent met tweepersoonsbed en daarnaast een relaxte lounge met zitbank. Deze knusse tent beschikt over stroom en verlichting. Toegang tot de badkamer en de buitenkeuken in de villa, nooit ver weg van de luxe van thuis.  Tenten die worden gebruikt in de Sahara woestijn zijn prachtige kunstwerken en verrassend gezellig! Een sfeervolle accommodatie welke zeer geschikt is voor een koppel. Prijs op basis van twee personen € 695,= p.p.

Excursies/mogelijkheden

 • Met de glass bottom boat varen we naar Lobos Island, 3 kilometer uit de kust van Fuerteventura. Onder leiding van Kathi maken we een wandeling over dit ongerepte autoloze eiland. Inclusief lunch in Corralejo.
 • Een exclusieve zeiltrip (ongeveer 6 uren) naar Lanzarote of rond Lobos Island. Incl. lunch, hapjes en drankjes, snorkelen en SUPboard, vervoer naar de haven van Corralejo en terug (min. 3 personen en max. 6 personen)
 • Vulkaanwandeling bij zonsopgang met Kathi en een bezoek aan de ambachtelijke markt in Lajares + lunch. Prijs incl. vervoer en lunch + een drankje.
 • Kookworkshop (veganistisch)in de villa, duur ongeveer 4 uren.
 • Fotoshoot op een bijzondere locatie in de natuur i.s.m. "Yoga in Photos" Fuerteventura

In de prijs inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf , bed- en badlinnen, schoonmaak kamer en gebruik van alle faciliteiten in en rondom de villa, zoals zwembad, tuin en terrassen, buitenkeuken, comfortabele zithoeken, massageruimte
 • 7 x ontbijt (brunch: uitgebreid buffet) en 3x diner, heerlijk vegetarisch en biologisch eten
 • alle yogalessen  + gebruik van de yogashala + materialen zoals matten, blokken, dekens
 • De hele dag thee en koffie beschikbaar
 • WiFi
 • Transfer van en naar de luchthaven

Niet inbegrepen:

 • Vliegticket
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Excursies

Vluchtadvies:

Transavia of vanuit Duitsland met Ryanair. Of vlieg op Lanzarote. Als je voor 15.00 aankomt, kun je met de laatste veerboot/snelboot in 30 minuten naar Fuerteventura. Neem vóórdat je het vliegticket boekt eerst contact op met ons over de beschikbaarheid. Mail naar info@studiofitaal.nl of via BOEK NU (hieronder). Vaak hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het vliegticket.

Reviews:

-"Wat heb ik een heerlijke week gehad! Deze week kwam voor mij precies op het juiste moment en heeft mij erg goed gedaan!"

-"Lieve Marian en Kathi, super bedankt voor deze fantastische reis en ervaring. Ik voelde mij door jullie meteen welkom en vooral thuis. Mijn complimenten! Praktische tip: misschien een auto erbij huren. En een tip voor Paco: een extra spiegel op de kamer, voor de rest is de villa prachtig!" 

-"Geweldig huis, super kokkin, excursies zijn goed geregeld, heerlijke yogalessen."

-"Op dyn eilân hast ús in superwike besoarge Marian!"

Boeken

Inclusief:

 • 7 nachten verblijf, bed- en badlinnen, schoonmaak kamer, en gebruik van alle faciliteiten in en rondom de villa (zwembad, Buddha tuin, alle terrassen, buitenkeuken, comfortabele zithoeken, massageruimte)
 • 7x ontbijt (brunch) en 3x diner (vegetarisch en biologisch)
 • 8 yogalessen en gebruik studio (yoga shala) + materialen
 • transfer van en naar het vliegveld
 • koffie en thee, verkrijgbaar in de eetzaal
 • WiFi

Exclusief:

 • vliegticket
 • reis-en annuleringsverzekering
 • excursies

1. Boekings- en annuleringsvoorwaarden
1.1 Door het invullen van het inschrijfformulier/verstrekken van de benodigde gegevens en het betalen van de deelnamekosten (aanbetaling) verklaart de deelnemer zich akkoord met de algemene voorwaarden.
1.2 De aanbetaling dient binnen de aangegeven termijn (7 tot 14 dagen) aan Studio Fitaal te zijn voldaan. Het resterende deelnamegeld dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. **
1.3 De inschrijving is pas definitief na betaling van de aanbetaling of bij betaling van het volledige deelnamegeld, afhankelijk van de datum.
1.4 Deelname geschiedt op basis van vrijwilligheid. Het staat deelnemers vrij om af te zien van het te volgen programma. Dit geeft echter geen recht op teruggave van het deelnamegeld en ook geen recht op een vervangende activiteit.
1.5 Als deelnemers besluiten te annuleren, hebben zij het recht op terugbetaling van een deel van de verschuldigde deelnamekosten:

 • tot drie maanden voor aanvang van het retreat: terugbetaling van 50% van de aanbetaling
 • tot twee maanden voor aanvang van het retreat: terugbetaling van 25% van de aanbetaling
 • tot één maand voor aanvang van het retreat: geen restitutie mogelijk

1.6 Indien de deelnemer niet in staat is het retreat bij te wonen, is in de plaatsstelling toegestaan. De gegevens van de vervangende deelnemer dienen uiterlijk 48 uur voor aanvang van het retreat aan Studio Fitaal te zijn doorgegeven.
1.7 Studio Fitaal heeft het recht om het retreat te annuleren indien daarvoor gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering heeft de deelnemer recht op  terugbetaling van de deelnamekosten. De deelnemer heeft geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.
1.8 Studio Fitaal heeft het recht om personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan het programma.

2. Aansprakelijkheid
2.1 Studio Fitaal zal haar uiterste best doen zorg te dragen voor een goed en ordelijk verloop van het programma en het verstrekken van de juiste informatie.
2.2 Deelname aan het retreat is op eigen risico.  Studio Fitaal is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade van enigerlei aard als gevolg van het verblijf en/of de activiteiten van de deelnemer, noch voor verlies of beschadiging van de eigendommen.
2.3 Lichamelijke klachten dienen altijd voorafgaand aan een activiteit gemeld te worden bij de docent.
2.4 Je verklaart hierbij af te zien van claims tegen Studio Fitaal voor elke blessure en/of schade die je zou kunnen oplopen tijdens het retreat.

3. Huisregels
3.1 De locaties zijn rookvrij. Drugsgebruik en overmatig alcoholgebruik zijn tijdens het retreat niet toegestaan.
3.2 Studio Fitaal is respectvol naar alle deelnemers en verwacht dat de deelnemers ook respectvol met elkaar omgaan.
3.3 Behandel de locatie en haar omgeving met zorg. Eventuele schade wordt op de veroorzaker verhaald.
3.4 Bij misdragingen (drugs- en overmatig alcoholgebruik, agressief gedrag, ongewenste intimiteiten, vernieling of diefstal) volgt uitsluiting van verdere deelname aan het retreat.

4. Verzekering
4.1. Ziektekosten-, ongevallen- en reisverzekering zijn verplicht. Het afsluiten van een annuleringsverzekering wordt aangeraden, zeker bij buitenlandse activiteiten.
4.2 Alle kosten die voortvloeien uit het niet naleven van deze verplichting komen volledig voor rekening van de deelnemer.

 

* Velden met een sterretje zijn verplicht.
** Op het moment van inschrijven, dient er binnen 7 dagen een aanbetaling gedaan te worden van 25%. Het restbedrag hoeft pas te worden betaald 6 weken voor vertrek.