vinyasa-yoga

vinyasa-yoga

Bij deze vloeiende, dynamische vorm van (yang) yoga, worden de klassieke houdingen aan elkaar verbonden door vinyasas. Vinyasas zijn bewegingen uit de Zonnegroet op het ritme van de adem. De focus op adem en beweging brengt je aandacht in het nu. Je ontwikkelt kracht, soepelheid en flexibiliteit. Spieren worden langer, sterker en leniger. De diepere ademhaling is helend en heilzaam voor je zenuwstelsel. Op deze manier laat je de levensenergie beter doorstromen, zodat je je lichter voelt, beter geaard bent en krachtiger in het leven staat.

Vinyasa Flow Yoga is een aanrader als je fysieke uitdaging zoekt. Kamp je met onrust zoals piekeren, onzekerheid of stress, dan kan deze yogavorm helpen om "uit je hoofd en in je lijf " te komen, omdat de houdingen aandacht en inspanning vragen.

Iedere les begint met yin. De aandacht naar binnen richten, het lichaam ontspannen en de aandacht naar de adem brengen. Daarna gaat yin over in yang. Rust verandert in beweging, de adem wordt dieper en de beweging is synchroon met de ademhaling. De houdingen volgen elkaar op in een vloeiende reeks met het doel het lichaam stap voor stap voor te bereiden op de belangrijkste houding, de "peakpose". De les is wisselend intensief en uitdagend. Hierdoor verbeter je je concentratievermogen en leer je om ook mindful te blijven als het fysiek uitdagend wordt. Je bouwt kracht op, zowel fysiek als mentaal. De vrijheid en dynamiek van Vinyasa Flow Yoga heeft er voor gezorgd dat dit in het Westen op dit moment één van de populairste stijlen is.