Pilates

Pilates

Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen, ontwikkeld in het begin van de vorige eeuw door Joseph Pilates (1880-1967).

Regelmatige beoefening van Pilates heeft veel voordelen: ALLE spieren worden geactiveerd, dus ook de diepere stabilisatie spieren. Dit zijn de spieren van onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Deze spieren vormen het spier korset van het lichaam, de"core". Je verkrijgt daardoor een betere lichaamshouding, meer kracht, stabiliteit en flexibiliteit. Buik- en rugspieren worden sterker waardoor je ook blessures kunt helpen voorkomen. Ook is Pilates een goede ondersteuning om af te vallen. De spiermassa wordt groter waardoor de verbranding versnelt en meer vet wordt verbrand.

De effectieve Pilates oefeningen worden uitgevoerd op een mat en trainen elk lichaamsdeel, maar bestaan voornamelijk uit core oefeningen. De kracht van Pilates zit vooral in de eenvoud en combinaties van bewegingen, welke volgens de Pilates principes beheerst en nauwkeurig uitgevoerd. Dit vereist concentratie en een optimale ademhaling.  

Pilates is voor iedereen geschikt. Voor mensen met een zittend beroep, voor mensen met rug- en nekklachten, voor beginnende sporters en voor gevorderde sporters die hun prestaties willen verbeteren.